16 Haziran 2014 Pazartesi

" Doğayı Koru ! "



 Nedir bizdeki bu hayvanları küçümseme algısı , birisine küfredeceklerse bile küfürlerimizin sıfatları çoğu kez birer hayvan ismi nedense : 

 * Balık hafızalı *     * Kuş beyinli *   * Maymun suratlı *       * Eşşek herif *   * Hayvan herif *    vesayre vesayre .. 

Sahi nerede kaldı bir karıncanın ya da bir arının çalışkanlığı ? Ormanları kükreten aslanların kahramanlığı nerede ? 
Karınca yuvalarını örten betonları biz yaptık . " Yol Medeniyet " ti , yaşlı bir Roma kralı söylüyordu bunu ; üstelik bi gözü toprağa bakarken ,kendisiyle çelişerek .. Bunun için toprak ile aramıza set çektik , köstebek katilleriyiz yani anlayacağın.. Ormanların kralı ise Lafonten masallarından ibaretti artık , hayvanat bahçesinde müebbet yatan bir suçlu gibi bakıyor bize parmaklıklar arasından..


Sözde sevgisini kanıtlamak isteyen insanlar , tabiatın bir sevgilisini hiç düşünmeden feda etmekte ; papatyalar ,güller .. ve arıları yarsız bırakmak , balsız bırakmak demekti kahvaltılarımızı , geç anladık ! Onların büyük dünyalarını küçük tütsülerimize hapsettik , emekleriniyse kavanozlara boy boy , bir markette bilmem ne kadar alışverişin yanında bedava ya da xxx karta indirimli hafta sonları ..


Doğayı tümüyle tahrip ederek küstürdük kendimize . Kutup ayılarının vatanlarını parçalayan bir teröristtik artık , buzullar eridikçe ..
Şimdilerde fareler , bir parça peynir için bilimin fahişeliğini yapmakta ; ama yine de kutsal bir müessese ; biz insanlar için , pardon biz hayvanlar için ! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder